Λειτουγεία αρχαιολογικού χώρου Ανακτορούπολης

ΠΡΟΣ:

ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΣ

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΘΕΜΑ.: Λειτουργία Αρχαιολογικού Χώρου Ανακτορούπολης

Σε απάντηση της αριθ. 04/3.2.2022 επιστολής σας (αριθ.πρωτ. εισερχ. ΥΠΠΟΑ/45200/4.2.2022), σχετικά με τη λειτουργία του αρχαιολογικού χώρου της Ανακτορούπολης, σας ενημερώνουμε ότι ο εν λόγω χώρος λειτουργεί τους θερινούς μήνες με την πρόσληψη του εποχικού προσωπικού,   που συνήθως ολοκληρώνεται στα μέσα Μαΐου. Οι ώρες λειτουργίας του είναι: 08:00-16:00 εκτός Τρίτης και η Εφορεία μας θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια να τεθεί σε λειτουργία από τις 9 Μαΐου τ.ε.

Σας γνωρίζουμε επίσης ότι τα πρωτόκολλα ασφαλούς λειτουργίας αρχαιολογικών χώρων επικαιροποιούνται ανά τακτά διαστήματα, όπως ορίζονται σε κάθε νέα Απόφαση.

Επί του παρόντος η λειτουργία ανοιχτών (υπαίθριων) χώρων γίνεται με τήρηση των μέτρων του πίνακα Α του ΦΕΚ 430/Β/5-2-2022 και επιτρέπονται οι ομαδικές ξεναγήσεις με τήρηση των μέτρων του πίνακα Α, του ΦΕΚ 430/Β/5-2-2022 το οποίο και σας κοινοποιούμε.

Ο χώρος της Ανακτορούπολης εντάχθηκε πλέον στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Παγγαίου μετά από το έργο της αποκατάστασης, που υλοποίησε η Εφορεία μας στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013 και θα χαρούμε να ενταχθεί και σε οργανωμένες διαδρομές επισκεπτών.

Η προσπάθειά σας να ενταχθεί στις σχολικές διαδρομές είναι αξιέπαινη και θα την στηρίξουμε.

Η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας

Σταυρούλα ΔΑΔΑΚΗ

Αρχαιολόγος με βαθμό Α΄

 

 

Copyright © 2021 #Visit Pageo. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.